Eenvoudig Pompoensoep Bereiden

Geen kookboek is compleet zonder dit culinaire hoogstandje. Dit eenvoudige pompoensoep recept is goed voor een liter soep. Te veel soep voor 2 personen? Je kunt de soep eenvoudig invriezen!

Benodigdheden

  • 1 Pompoen: Butternut of Red Kuri*
  • 2 Uien
  • 1 Rode of gele peper
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 2 Theelepels kerriepoeder
  • Olijfolie
  • +/- 1 Liter kippen- of groentebouillon
  • Optioneel: Crème fraiche

* Er kunnen ook meerdere soorten pompoenen gecombineerd worden.

Voorbereiding

We beginnen bij het doormidden snijden van de pompoen en het verwijderen van alle pitten en draden. De pitten en draden zijn niet nodig in het recept dus kunnen de container in. Door de pompoen een kwartier in de over te leggen op 180 graden wordt de pompoen zachter wat het snijden makkelijker maakt. Hierna kan de pompoen in blokjes gesneden worden.

Vervolgens pakken we de knoflook, uien en peper en snijden ook deze in kleine blokjes. Vergeet niet om de zaadlijst uit de peper te verwijderen.

Bereiden van de soep

  • Pak een pan met een dikke bodem en verwarm hierin wat olie. Voeg hier de gesneden uien, knoflook en peper aan toe met het kerriepoeder. Fruit de ingrediënten op, op hoog vuur.
  • Optioneel: Naar smaak is het mogelijk om andere groentes toe te voegen zoals wortel of prei. Laat je creativiteit op hol slaan, het is jullie feestje.
  • Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en schep ze regelmatig om. Doe dit voor zo’n 2 minuten.
  • Voeg hierna de bouillon toe en laat het geheel voor 15 minuten koken op laag vuur. Na het koken kan de pan van het vuur en kan er gepureerd worden met een staafmixer.
  • Wanneer alle ingrediënten gepureerd zijn tot een mooie gladde soep, kan er opgeschept worden.
  • Optioneel: Voor de liefhebber kan de soep in de soepkom afgemaakt worden met een lepel crème fraîche.
Eet smakelijk!