Pumpkin Pie Recept van Pompoenenwinkel

Pumpkin Pie, een heerlijke traktatie.

Nee, niet weer simpel gebak halen in de supermarkt. Verras vrienden, familie of collega's met een originele traktatie: een Pumpkin Pie. Of je nu een ervaren bakker bent of een beginner, deze Pumpkin Pie zal zeker indruk maken!

  • Ingrediënten voor het deeg

    • 200 gram meel
    • 120 gram ijskoude boter, in blokjes
    • 60 gram kristalsuiker
    • 40 ml ijswater
    • Een snufje zout
    • Een taart- of quichevorm
  • Ingrediënten voor de vulling

    • 2 eieren van gemiddelde grootte
    • 140 gram rietsuiker
    • 1 pakje ongezoete koffiemelk (7,5% vet, 340 gram)
    • 450 gram pompoenpuree (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 theelepels pumpkin pie kruiden of speculaaskruiden
    • ¼ theelepel gember
    • Een snufje nootmuskaat
    • ½ theelepel aardappelzetmeel
    • ½ theelepel zout

Bereidingswijze

1. Begin met het deeg: combineer meel, suiker en zout in een kom. Voeg de koude boter en het ijswater toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, verpak het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Voor de vulling: klop de eieren en rietsuiker samen tot een glad mengsel.

4. Voeg de pompoenpuree, koffiemelk, aardappelzetmeel en kruiden toe aan het eiermengsel en roer tot een gladde vulling.

5. Bestrooi je werkblad met wat meel en rol het deeg uit tot het iets groter is dan je taart- of quichevorm. Bekleed de vorm met het deeg, prik gaatjes in de bodem en snijd overtollig deeg weg. Vul de vorm met de pompoenvulling.

6. Plaats de Pumpkin Pie onderin de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 175 graden Celsius en bak nog eens 30-40 minuten. De taart moet in het midden nog een beetje zacht zijn. Laat de taart nog ongeveer een uur in de uitgeschakelde oven afkoelen, met de deur op een kier. De Pumpkin Pie kan ook lauwwarm geserveerd worden.

Extra Tip: Garneer de taart met pecannoten of walnoten voor een extra crunch en een vleugje luxe.