Zonnebloemen

Zonnebloemen Kopen

Onze zonnebloemen kunt u kopen van Juni t/m eind September. De bloemen worden dagelijks gesneden, daarom garanderen wij dat u altijd verse zonnebloemen in huis heeft als u ze bij ons komt kopen.

Onze zonnebloemen kosten €5 per bos. Een bos bevat  5 vers gesneden zonnebloemen, die omhuld zijn in folie. De bloemen zijn verkrijgbaar in onze kraam voor het huis, op Duinweg 52 in Drunen.

Zonnebloemen vers houden

Wanneer wij onze zonnebloemen van het land oogsten, snijden we de steel altijd schuin af. De reden hiervoor is dat de bloem dan een groter oppervlakte heeft om water op te nemen. Wanneer u een bos zonnebloemen gekocht heeft en de steel wilt inkorten voordat u ze in een vaas zet, raden wij aan de steel ook schuin af te snijden. Zonnebloemen drinken erg veel, en met de schuin afgesneden steel kunnen de bloemen meer water opnemen. Omdat ze zo veel drinken is het belangrijk om regelmatig bij te houden hoeveel water in de vaas zit.

We raden daarbij ook aan om een schepje suiker en een klein beetje chloor bij het water te doen. Dit zorgt ervoor dat de zonnebloemen minder snel bederven en er gezonder uitzien.  

pompoenenwinkel