Verse Pompoensalade, snel en gezond Pompoen Recept
Op zoek naar een gezonde maaltijd dat zo gemaakt is? Probeer dan onze smakelijke pompoensalade. Dit recept brengt de nootachtige smaak van de Butternut pompoen samen met rucola, veldsla en verschillende groenten. Het resultaat is een smaakvolle salade die perfect is voor een lichte lunch of als smaakvol bijgerecht.
Ingrediënten voor Pompoensalade
-
Ingrediënten voor de Salade
- 400 gram Butternut pompoen
- 1 takje rozemarijn
- ½ rode ui
- 10 zongedroogde tomaten
- 150 gram rucola
- 100 gram veldsla
- 10 gram pompoenpitten
- ½ komkommer
- 12 Cherry tomaatjes
- 4 radijsjes
- Olijfolie
- Zout
-
Ingrediënten voor de Dressing
- 4 eetlepels balsamico azijn
- 6 gram mosterd
- 40 gram olijfolie
- 60 gram bruine suiker
Bereidingswijze
- Zet de oven aan en verwarm deze voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de Butternut pompoen in flinke stukken en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel wat olijfolie over de pompoen en de Cherry tomaatjes en bestrooi met rozemarijn, peper en zout.
- Laat de pompoen 10 minuten roosteren in de oven.
- Terwijl de pompoen in de oven staat, snijd je de komkommer in blokjes, de zongedroogde tomaten in dunne reepjes, de ui in fijne halve ringen en de radijs in dunne schijfjes.
- Haal de pompoen uit de oven en laat deze even afkoelen.
- Voor de dressing, meng je de mosterd, suiker en azijn met een garde. Voeg langzaam de olie toe terwijl je stevig blijft roeren.
- Combineer de rucola en veldsla met wat van de dressing. Leg de gemengde salade op een bord en voeg de tomaat, ui, radijs, komkommer, pompoen en zongedroogde tomaatjes toe.
- Strooi er wat pompoenpitten overheen om het af te maken.
Extra Tip: Voor een extra smaakdimensie kun je de salade afmaken met wat spekjes en feta kaas. Eet smakelijk!