Recept voor een vega pompoen pokebowl

Vega Pompoen Pokébowl, helemaal van deze tijd.

Pompoen is helemaal van deze tijd. Vooral als je het gebruikt in een hip recept zoals een vega Pokébowl. Dit recept brengt de zoete en nootachtige smaak van geroosterde Butternut pompoen samen met de knapperige textuur van verse groenten en de rijke smaak van tofu. Het recept is geschikt voor 2 personen en bereidtijd is ongeveer 1 uur.

  • Ingrediënten voor de rijst

    • 40 gram pompoenpuree
    • 300 gram sushirijst
    • 80 gram sushiazijn
    • 2 gram suiker
    • 4 gram zout
  • Ingrediënten voor de zoetzure pompoen

    • 100 gram Butternut pompoen
    • 70 gram sushiazijn
    • 2 gram zout
    • 6 gram suiker
  • Ingrediënten voor de pompoen uit de oven

    • 45 gram Butternut pompoen
    • Olijfolie
    • Peper en zout
  • Ingrediënten voor de garnering

    • 120 gram tofu
    • 30 gram sojasaus
  • Overige ingrediënten

    • 60 gram avocado
    • 50 gram wakame
    • 60 gram sojaboontjes, gepeld
    • 50 gram radijs
    • 10 gram wasabi
    • 10 gram sojasaus
    • 5 gram sesamzaadjes
    • ½ velletje nori
    • Blaadjes sla

Bereidingswijze

1. Snijd het topje van de Butternut pompoen af en schil het bovenste stukje. Snijd dunne ronde plakjes en snijd vanaf het midden van het rondje naar de buitenkant een stukje in. Vouw de twee aangesneden kanten in elkaar tot een 'bloem'.

2. Bereid de sushirijst met sushiazijn zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de pompoenpuree toe als de azijn wordt toegevoegd.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd rechthoekjes van de Butternut van ongeveer 2x1 cm. Smeer de rechthoekjes pompoen in met olijfolie, peper en zout en zet deze voor 10 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.

4. Neem dan de 100 gram Butternut pompoen en snijd deze in blokjes van 1x1 cm. Zet een pannetje op met sushiazijn, suiker, en zout. Verwarm deze kort en voeg dan de blokjes pompoen toe. Laat het zoetzuur in de pompoen trekken.

5. Droog de tofu door er lichte druk op te zetten met een handdoek eromheen. Snijd de tofu in blokjes van 2x2 cm. Marineer de tofu in de sojasaus voor 10 minuten en bak daarna de tofu blokjes aan alle kanten goudbruin.

6. Snijd de radijs in dunne plakjes, de komkommers in halvemaantjes en de avocado in lange plakken.

7. Breng de ingrediënten samen in een diep bord of een brede kom. Begin met de shushi rijst, deze leg je in het midden van het bord in de vorm van een rondje. Hieromheen komen alle ingrediënten op de manier zoals jij dat graag wilt: de radijs, de sojabonen, de tofu, de pompoen uit de oven, de pompoen bloemen, de komkommer, de wakame, de zoetzure pompoen, de sesam en als garnering wat blaadjes sla.

Terug naar blog

Reactie plaatsen